UA-65274002-1 Jump to content
Sign in to follow this  
James Robert

Cooling fans

Recommended Posts

I've just noticed my radiator fans come on when I start my car from cold, then shut down in a few seconds. And now I hear them coming on when the engine is cool after the ignition is turned off and key removed. Is this an indication of a PCM failure or maybe a temp sensor issue? '95 LQ1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be both.  Do they come on with key set to run and cold or just only after it starts?  I’d start with ohming the sensor out before looking into the ecm. I take it there’s no cel on? How does the car behave when it gets warmed up?

Edited by GTP091

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, GTP091 said:

Could be both.  Do they come on with key set to run and cold or just only after it starts?  I’d start with ohming the sensor out before looking into the ecm. I take it there’s no cel on? How does the car behave when it gets warmed up?

The fans come on immediately after the engine starts, not when ignition is just in run. No SES light. The fans running after shut off only happened one time, hasn't done it since.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×