UA-65274002-1 Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Walbro 255'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Site Related
    • W-body.com Announcements and News
    • New Member Introductions
  • General W-Body Discussion
    • FAQs and Technical Information
    • General
    • Powertrain
    • PCM Tuning
    • Brakes/Suspension/Steering/Wheels/Tires
    • Car Audio
    • Appearance/Car Care
    • Member's Rides
    • Events
  • Specialty Forums
    • Turbo Grand Prix
    • Cutlass Supreme Convertible
  • Classifieds
    • W-body For Sale/Trade
    • W-body Wanted
    • Links and deals
    • W-body Auction Watch
    • Other For Sale or Trade / Wanted

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Biography


Location


Interests


Occupation

Found 1 result

  1. Well, I promised a write up, this isn't exactly worthy due to it's lack of complexity but here goes... There are several Walbro 255 pumps with different alignments and such. the P/N that works for us is: F20000169 Mine came with an install kit from TRE Performance: 400-1016 I paid $87.00 for mine off Ebay, which was the best price I found. Everything I needed was in the kit when it came plus a few extras, the parts I used were the plug adapter harness, the rubber grommet thing for the bottom, filter sock, and high pressure hose and hose clamps. I'm not going to get into dropping the tank and re-installing, or even extracting the pump assembly from the tank aside from 2 things. 1) of the 3 lines in front of the tank, only remove the pressure and return, easily identified with quick connects at/by the filter. The line that is just coupled with rubber tube goes to the canister and passes right over the tank without connecting to it. 2) when re-installing the pump assembly watch tapping the lock ring, it's a bit smaller than it really could be and it has a tendency to unseat in one of the 3 places just before it's finally tight. Okay, now my pump was already replaced with a Bosch pump, and there was a wiring adapter there but I ran the new one with the kit anyway. These comparison pictures are of the Bosch, which was sold as a direct replacement. Here's the Bosch still on the pump assembly, also curious to see what you guys theorize that piece of machinery in the background is: Here's a couple shots of both pumps side by side: I said it was an easy swap, they're the same form factor. Here's the Walbro with the rubber grommet doodle they supplied, good fit on the bottom of our assembly: The rest is just as obvious, cut the supplied hose and couple it to where the pulse dampener is attached. It came with 2 clamps so I pulled some out of a drawer and put 2 more on just for luck. To look at everything the pulse dampener could be utilized, but it's not exactly the most secure connection on that thing so the hose seemed like a better bet. And here's a shot of the jumper plug thing that plugged right in to the car's existing fuel pump plug on one end and the Walbro on the other, the Bosch had the same thing: Not shown is my fuel pressure, the cheap Chinese adjustable regulator was incapable of lowering the pressure below 100 lbs, so I stuck a stock rail back on it for now, I may get a nice regulator for it in the near future. With the stock L67 regulator my idle pressure at full vacuum is 47, where factory was about 35 in my car before, and WOT no vacuum pressure is 52 where factory in my car was 47. Idle Pressure: Stock: 35 Walbro 255: 47 WOT Pressure: Stock: 47 Walbro 255: 52 Walbro P/N: F20000169 Install kit: 400-1016
×