Results 1 to 12 of 12
  1. #1

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    88
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    My 94 cuttlas sl, is not running like before, when its cold and i start it, i wont idle and the rpms go really low, and then back to normal, but it wonts stay in one place until the engine is warm, i changed the fuel filter and it didnt fix the problem, also when this happens and i try to take off, i hit the gas and it wont respond, it's like if the car was not getting enough fuel, and it wants to turn off, but it doesnt. The exhaust gases have a gasoline smell to it? anyone with this problem and solved it, please help me out

  2. #2
    TurboSedan
    Guest

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    have you checked fuel pressure?

  3. #3

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    88
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    no, how can i do that? the valve? where is it?

  4. #4
    TurboSedan
    Guest

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    should be on the fuel rail somewhere. i would at least do that and check codes before you start throwing money at it. check to see if you are getting good spark too.

  5. #5

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    88
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    yeah, i'll chek that out first.

  6. #6

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    88
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    dont know how to read the codes tho, its not obd1 nor 2 so, cant figure it out, autozone said my connector was bad, but i dont think so.

  7. #7

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    1,338
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    What engine do you have?
    Signature Pic Removed<br />*600 x 150 pixels is the Limit!*<br />http://www.w-body.com/forum/index.php/topic,60683.0.html<br />-Andrew Hayes<br />http://www.cardomain.com/ride/2060020<br />http://i66.photobucket.com/albums/h274/WhiteMageSatina/signatures/cuttyv2.jpg

  8. #8
    TurboSedan
    Guest

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    yeah reading codes on the '94 requires a scan tool. i have the same problem with my OBD 1.5 '94 Bonneville

    best of luck

  9. #9

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    88
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    3100 sequencial F.I. 3rd gen, 94 cutlass

  10. #10
    Robby1870's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Lexington, KY
    Posts
    6,742
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    A bad map sensor will usually cause that kind of problem. I know I broke the vacuum line once, didnt know it, and the car ran like crap, dumping fuel. Just a thought though, check that stuff Josh mentioned first
    Robby Whitesell
    2006 Pontiac G6 GT - 3500 V6

    1985 Toyota Pickup DLX - 2WD - 2.4L I4

  11. #11

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    692
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    I replaced my fuel pressure regulator approx 2 months ago. The car had an extremely long crank time. Fixed that problem. The car cranks like half a crank and its turned over.

    My mechanic did it for me and charged me like $175 for parts and labour.
    **Signature Pic Removed*<br />*MAXIMUM SIG PHOTO SIZE 600 X 150 *<br />http://www.w-body.com/forum/index.php/topic,60683.0.html<br />http://img.photobucket.com/albums/v194/skiiirt/1992.jpg[/img]<br />http://www.punk-ass.com/oldgirl.gif[/img]<br />1992 Cutlass Supreme International - LQ1, Custom Dual Magnaflow Exhaust, Cat Removed.<br />2004 Oldsmobile Bravada - 1 of 3624<br />View My Car Gallery

  12. #12

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    88
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Anyone with a bad map sensor, fuel pressure regulator? sympt

    well, guys, problem fixed, so i took the car to get a high flo cat not before, but just after the muffler, (sounds relly nice) when the car was in the air, i noticed a god damm sensor just there, unconnected, so there i was looking up like a dumbas searching for the connector, then i found it, it was alittle bit above the oil filter and the sensor fits in a connector on the engine block, can anyone tell me what that was by the way? its a lillte oval sensor with one wire and one male pin. I turned the car and noticed it turned right away, so i tought that the cat had done it good. When i was backing off to leave, i noiced something wasnt right, but it was good that it wasnt right u know cause the car responded like crazy, i put it in drive, and daammmm i coulndt believe it, for reals people, the car hauls ass now, the first thing i did was call my friend with a 97 16 sec. flat malibu, and raced him, i left the guy about 3/4 off the car behind, im so happy. MY friend has a cold air intake and some muffler, i have a short ram intake high flow cat and the racing dynomax muffler with dual exhaust. THanks alot everybody!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •